Nieuws

53 nieuwsberichten

Kabinet stelt Evaluatiecommissie Omgevingswet in onder voorzitterschap van Hetty Klavers. De leden Niemans en Tolsma treden tevens toe tot de Rli

23 December 2022 - De ministerraad heeft op 23 december 2022 de Evaluatiecommissie Omgevingswet (EcO) ingesteld.

Rli brengt zijn advies ‘Financiering in transitie’ uit

22 December 2022 - In de transitie naar een duurzame economie zal de financiële sector een belangrijke rol moeten spelen. Dat gaat echter niet vanzelf. Sturing is nodig om te zorgen dat de financiële sector zich daadwerkelijk voorbereidt op en versneld bijdraagt aan de transitie. Minister Kaag (FIN) nam het advies in ontvangst.

Podcast: Wat is een waardevol energiesysteem?

19 December 2022 - Beluister de 7e en laatste aflevering over klimaat en energie van de podcastserie 'Nederland verbouwt in 7 vragen'.

Podcast: Hoe kan mobiliteit slimmer?

6 December 2022 - Beluister nu de 6e aflevering over digitalisering en de leefomgeving van de podcastserie 'Nederland verbouwt in 7 vragen'

Rli brengt advies uit over de rol van de financiële sector in de transitie naar een duurzame economie

28 November 2022 - RECTIFICATIE DATUM: Op 22 december 2022 brengt de Rli zijn advies ‘Financiering in transitie: naar een actieve rol van de financiële sector in een duurzame economie’ uit.

Waardevol toerisme na corona – podcast LOI

24 November 2022 - De LOI publiceerde een podcast voor de module Destinatie Management en sprak met Rli-projectleider Douwe Wielinga over het advies 'Waardevol toerisme'.

Essays uitgebracht over ecologisch gezonde watersystemen

24 November 2022 - Ter inspiratie en ondersteuning bij het op te stellen advies over de Kaderrichtlijn Water heeft de Rli een aantal auteurs gevraagd een essay te schrijven.

André van der Zande benoemd als eerste Ambassadeur Natuurinclusief

7 November 2022 - André van der Zande, lid van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) is vanaf 15 oktober 2022 ambassadeur Natuurinclusief.

EEAC Position paper over het duurzame voedselsysteem

7 November 2022 - De EEAC, het Europese netwerk van adviesraden op het gebied van klimaat, milieu en duurzame ontwikkeling, waarin de Rli actief participeert, bracht op 31 oktober 2022 de Position Paper Towards a sustainable food system uit.

Podcast: Wie maakt de digitale dienst uit?

4 November 2022 - Beluister nu de 5e aflevering over digitalisering en de leefomgeving van de podcastserie 'Nederland verbouwt in 7 vragen'