Podcast: Hoe kan mobiliteit slimmer?

Mensen zijn constant onderweg; naar werk, school, familie of op reis naar het buitenland. We verplaatsen ons op manieren die niet altijd even duurzaam zijn. Het verkeer legt een groot beslag op onze openbare ruimte. De luchtvaart krijgt nog steeds een uitzonderingspositie en de trein is nog niet voor iedereen een logische keuze. Als we willen verduurzamen en een betere leefomgeving willen, dan moeten we anders naar mobiliteit gaan kijken. Hoe kan het duurzamer? Hoe kan het slimmer?

Illustratie van een landschap dat wordt verbouwt met een koe, een weg en de skyline van een stad met hijskraan en windmolen

Beluister nu de 6e aflevering over mobiliteit en bereikbaarheid van de podcastserie 'Nederland verbouwt in 7 vragen'

In deze aflevering praat Quintin Wierenga met Pieter Litjens, directeur CROW, met Heike Luiten, directeur NS International, en met Stefan Grebe, senior adviseur/onderzoeker bij CE Delft.

Bijbehorende adviezen van de Rli vind je hier:

Voor wie een beperking heeft of iets wil terugzoeken, is een volledig transcript van deze aflevering te vinden via https://www.rli.nl/podcast. Daar vind je ook alle afleveringen van deze serie overzichtelijk bij elkaar.

Er volgt hierna nog een laatste aflevering over klimaat en energie, wil je deze niet missen, abonneer je op de serie!

De Rli bestaat dit jaar 10 jaar, dit jubileum vieren wij met de podcastserie: ‘Nederland verbouwt in 7 vragen’. De serie wordt gerealiseerd door NAP1 Podcasts(link is external) in samenwerking met de Rli.