Financiering in transitie - uitnodiging meet-up en inspirerende podcast ‘Over banken gesproken’

Hoe kan de financiële sector een actieve rol spelen in de transitie naar een duurzame economie, en hoe zorgt de overheid ervoor dat dit ook gebeurt? Praat mee met de Rli op 14 februari tijdens de meet-up in Den Haag over zijn advies 'Financiering in transitie' dat op 22 december jl. is aangeboden aan minister Kaag van Financiën.

logo van podcast Fianaciering in transitie, een beeld van een euro met daarbij een tractor, huis, vliegtuig, windmolen, bos en industrie

Laat je alvast inspireren door de podcast over de rol die de banken spelen in de energietransitie. Hoe zorgen we dat de banken het geld in de goede richting laten rollen? Lotte Sluiter gaat hierover in gesprek met Jeanet van Antwerpen, Rli-raadslid en voorzitter van de commissie die dit advies heeft voorbereid; Peter Blom, oud-ceo van de Triodos Bank en Marleen Janssen Groesbeek, lector Sustainable Finance and Accounting aan de Avans Hogeschool.

Deze aflevering is onderdeel van een tweeluik: de tweede aflevering gaat in op de rol van de pensioenfondsen bij de transitie naar een duurzame economie en verschijnt op 7 februari.

Beluister de podcast Financiering in transitie: over banken gesproken (40 min.)

Doe mee en meld je aan voor de meet-up op 14 februari 

Lees meer over het advies ‘Financiering in transitie’

Voor meer informatie over de meet-up kunt u contact opnemen met Katja de Vries katja.de.vries@rli.nl 06 1536 9336 of Robert Ewing robert.ewing@rli.nl 06 1147 3127.