Uitnodiging - bijeenkomst over advies ‘Onderdak bieden: sturen op prestaties van woningcorporaties’

De Rli organiseert op woensdag 29 juni van 15:00 tot 17:00 uur een bijeenkomst over zijn advies ‘Onderdak bieden: sturen op prestaties van woningcorporaties’. U bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze bijeenkomst die plaatsvindt in De Glazen Zaal, Prinsessegracht 26 in Den Haag (10 minuten lopen vanaf station CS).

 

Foto cover advies ‘Onderdak bieden: sturen op prestaties van woningcorporaties’

Programma

Aan welke maatschappelijke opgaven kunnen woningcorporaties in de komende 15-20 jaar efficiënt en effectief bijdragen? Hoe kan het stelsel van prestatieafspraken verbeterd worden? Hoe kunnen gemeenten bijdragen aan meer sociale huurwoningen? En wat is ‘sociale huur’? Wat betekenen de aanbevelingen die de Rli doet in de praktijk? Onder welke voorwaarden hebben deze aanbevelingen het juiste effect? Deze en andere vragen zullen op 29 juni aan de orde komen.

Dagvoorzitter Esther van Rijswijk interviewt tijdens de bijeenkomst Rli-raadslid Niels Koeman over de analyse en de aanbevelingen uit het advies. Daarna gaat ze in gesprek met bestuurders van corporaties, gemeenten en provincie en met huurders, wetenschappers en marktpartijen. Onder andere Karin van Dreven (Woonbron), Jeroen Frissen (Circusvis), Karin Schrederhof (gemeente Delft), Erwin van der Krabben (Radboud Universiteit) en Madeline Buijs (Colliers) hebben hun medewerking toegezegd. Uiteraard wordt ook de zaal betrokken bij deze gesprekken.

De Rli gaat hierover graag met u in gesprek. Doet u mee?

Lees meer over het programma, sprekers en wijze van aanmelding

Lees meer over het advies Onderdak bieden: sturen op prestaties van woningcorporaties’

Voor meer informatie over de bijeenkomst kunt u contact opnemen met Linda van Asselt (linda.van.asselt@rli.nl) of Douwe Wielenga (douwe.wielenga@rli.nl).

Twitter mee met #woningcorporaties