Is er wel genoeg ruimte in Nederland?

Beluister de 1e aflevering van de podcastserie Nederland verbouwt in 7 vragen

Nederland gaat op de schop en de ruimte is schaars. Hoe denk jij dat het landschap in 2050 er uit gaat zien? Hoe komen we aan onze energie? Gaan we echt minder reizen? Hoe zorgen we voor een huis voor iedereen. In zeven afleveringen gaan we op zoek naar een antwoord op deze vragen. Beluister nu de 1e aflevering: Is er wel genoeg ruimte in Nederland?

Illustratie van een landschap dat wordt verbouwt met een koe, een weg en de skyline van een stad met hijskraan en windmolen

De ruimte in ons land is beperkt en de lijst met uitdagingen waar Nederland mee te maken heeft is lang. Presentator Quintin Wierenga gaat in deze eerste aflevering op zoek naar ruimte voor oplossingen.

‘We lopen fors achter met het onderhoud aan ons huis. Nu moeten we het totaal renoveren terwijl we er ondertussen in blijven wonen’, zegt Jeanet van Antwerpen, lid van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur in deze aflevering: ‘De komende jaren zitten we in de rommel’. Verder hoor je in deze aflevering Peter Pelzer, universitair docent Planologie en Stedelijke Toekomst aan de Universiteit Utrecht; Jantine Kriens, voorzitter van de commissie achter het Rli-advies ‘Geef richting, maak ruimte!’ en stedenbouwkundige Riek Bakker, bekend van de Kop van Zuid in Rotterdam en Leidsche Rijn.

Luister hier naar de eerste aflevering: Is er wel genoeg ruimte in Nederland?

Er volgen nog 6 mooie afleveringen, wil je deze niet missen, abonneer je op de serie! De volgende aflevering over eten, voedselvoorziening en landbouw verschijnt eind mei.

De Rli bestaat dit jaar 10 jaar, dit jubileum vieren wij met de podcastserie: ‘Nederland verbouwt in 7 vragen’. De serie wordt gerealiseerd door NAP1 Podcasts in samenwerking met de Rli.