Uitnodiging online event over een internationale corridoraanpak voor het Europese spoor, en steun voor brief adviesraden ‘Improving international passenger rail’

Uitnodiging online event internationaal corridoraanpak spoor

Op 18 september 2020 van 10:00 – 12:00 uur organiseert de Rli een internationaal online event over een Europese corridoraanpak, een van de belangrijkste aanbevelingen uit de brief aan de Europese Commissie.
 

snelle voorbijrijdende trein in de stad

Vooraanstaande sprekers uit de sector (waaronder Kabinet Frans Timmermans, DG Move, European Infrastructure Managers (EIM), Community of European Railway and Infrastructure Companies (CER), European Union Agency for Railways (ERA)) gaan in gesprek met de aanwezigen over de stappen die gezet (moeten) worden om internationaal personenvervoer per trein te verbeteren.

Wilt u de deelnemen aan de online bijeenkomst dan kunt u zich hier aanmelden.

Brief aan Europese Commissie ‘Improving international passenger rail’

De Rli heeft samen met vier andere onafhankelijke Europese adviesraden op het gebied van duurzaamheid en milieu een brief geschreven aan de Europese Commissie over het stimuleren van internationaal passagiersvervoer per trein. In de afgelopen maanden hebben nog eens vier adviesraden (uit Ierland, Portugal, Duitsland en Hongarije) hun steun betuigd en hun ‘endorsement’ aan de brief gegeven.

Lees meer over de brief aan de Europese Commissie en de endorsements

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linde Jehee, linde.jehee@rli.nl telefoon 0629187795.