Uitnodiging presentatie ‘Verkenning Technologische innovaties in de leefomgeving’ - Netwerk Toekomstverkenningen

Verkenning technologische innovaties in de leefomgeving: Op vrijdag 18 september presenteren Agnes van Ardenne (voorzitter van de commissie) en Lianne Doeswijk (projectleider), de resultaten van de ‘Verkenning Technologische innovaties in de leefomgeving’  op de bijeenkomst van Netwerk Toekomstverkenningen. De bijeenkomst vindt plaats in de Grote zaal van het KIVI, Prinsessegracht 23, Den Haag van 14.00 – 17.00 uur.
Het Netwerk Toekomstverkenningen nodigt u van harte uit om deze bijeenkomst bij te wonen. U kunt zich tot uiterlijk 14 september aanmelden door een berichtje te sturen naar ntv@stt.nl

Verkenning Technologische innovaties in de leefomgeving: achtergrond

Elke dag komen berichten voorbij over nieuwe vindingen en innovaties. Sommige daarvan kunnen ons leven en onze leefomgeving ingrijpend veranderen. Denk aan drones, 3D-printen, synthetische biologie, kunstmatige intelligentie. Soms is direct duidelijk welke impact ze zullen hebben, maar vaak wordt dat pas na verloop van tijd zichtbaar – en dan blijken ze ook nog op onverwachte terreinen effecten te hebben. Hoe kan de overheid rekening houden met bijvoorbeeld de zelfrijdende auto of in het lab gekweekte hamburgers, en wat doe je met het gegeven dat besluiten over de inrichting van de fysieke leefomgeving en de juridische infrastructuur de situatie vaak voor een lange termijn vastleggen?

Het Netwerk Toekomstverkenningen agendeert deze vragen aan de hand van de Verkenning Technologische innovaties in de leefomgeving, die de Rli in januari 2015 heeft gepubliceerd.

Lees meer over de bijeenkomst van het Netwerk Toekomstverkenning

Lees meer over de ‘Verkenning technologische innovaties in de leefomgeving’