Rli brengt op 6 september 2019 zijn advies ‘Waardevol toerisme’ uit

Op vrijdag 6 september 2019 brengt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) zijn advies ‘Waardevol toerisme: onze leefomgeving verdient het’ uit. Het advies, gericht aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat, richt zich op de impact die de groei van toerisme heeft op de economie, de leefomgeving en de samenleving met specifieke aandacht voor wat de overheid kan doen om zowel kansen te benutten als bedreigingen te beheersen.

toeristen in Madurodam bij het Binnenhof

Over het advies

Het toerisme in Nederland is sterk gegroeid. Het aantal binnenlandse en buitenlandse bezoekers neemt exponentieel toe. Dat levert flink geld op: met toerisme wordt in Nederland inmiddels bijna net zoveel geld verdiend als in de bouwsector en tweemaal zoveel als in de landbouwsector. Toerisme is onlosmakelijk verbonden met onze maatschappij, waarin we er graag op uittrekken, rust zoeken of juist ontspanning en vertier. De enorme groei heeft echter ook een keerzijde: te veel toerisme leidt tot overbelasting van de leefomgeving en overlast voor bewoners. Als de overheid niet goed op deze ontwikkeling reageert, zullen kansen worden gemist en lopen leefomgeving en samenleving schade op.

Presentatie advies

Op 12 september presenteert de Rli zijn advies tijdens een openbare bijeenkomst. Wilt u deze bijeenkomst bijwonen, dan kunt u zich tot uiterlijk 5 september aanmelden via deze uitnodiging. U ontvangt bij aanmelding uiterlijk één week van tevoren het definitieve programma. Meld u snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Lees meer informatie over het advies ‘Waardevol toerisme’

Voor meer informatie over het advies kunt u contact opnemen met Douwe Wielenga, projectleider douwe.wielenga@rli.nl tel 06-21240809.

Voor meer informatie over de bijeenkomst kunt u contact opnemen Anneke Koose-Verschoor, anneke.verschoor@rli.nl