Uitnodiging conferentie ‘Stroomvoorziening onder digitale spanning’ op 24 april 2018

Discussieer mee over de kwetsbaarheden die de digitalisering van de stroomvoorziening met zich meebrengt. Wat zijn de gevolgen en risico’s en welke stappen zijn nodig?
Om de aanbevelingen van het advies ‘Stroomvoorziening onder digitale spanning’ verder uit te diepen organiseert de Rli op 24 april 2018 een conferentie. De raad nodigt u van harte uit voor deze conferentie.

cover van advies met vermelding van de titel 'Stroomvoorziening onder digitale spanning'

Concreet wil de raad tijdens de conferentie in gesprek gaan over:

  • De urgentie: witte vlekken in kennis over gevolgen van digitalisering in stroomvoorziening en noodzaak voor een brede en gezamenlijke inzet;
  • Het concretiseren van de aanbeveling van de raad over een onderzoeksprogramma gericht op de gevolgen van digitalisering;
  • De wijze waarop een permanente onafhankelijke kennisinfrastructuur rond digitalisering kan worden opgetuigd, waarin markt en overheid samenkomen.

Annemieke Nijhof, voorzitter van de raadscommissie die het advies heeft voorbereid, leidt de bijeenkomst. Speciale gast is Sandor Gaastra (DG Energie, Telecom en Mededinging). Sprekers zijn onder meer toezichthouders, leden van de Cybersecurityraad, kennisorganisaties en Tweede Kamerleden.

Tijd en locatie

Dinsdag 24 april 2018, van 17.30 – 20.30 uur
Studio Dudok, Hofweg 1-a in Den Haag

Aanmelding

Wilt u de conferentie bijwonen en deelnemen aan de discussie, dan kunt u zich via deze uitnodiging aanmelden. Meld u snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Het advies ‘Stroomvoorziening onder digitale spanning’ is op 15 maart 2018 in ontvangst genomen door staatssecretaris Mona Keijzer (EZK), en aangeboden aan de ministers Eric Wiebes (EZK) en Ferdinand Grapperhaus (JenV) en de Eerste en Tweede Kamer.

Lees meer over het advies Stroomvoorziening onder digitale spanning’

Voor meer informatie over het advies en de conferentie kunt u contact opnemen met Douwe Wielenga, projectleider, douwe.wielenga@rli.nl