Lorike Hagdorn overleden

Lorike Hagdorn is op 9 oktober overleden. Zij was sinds augustus 2016 raadslid bij de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli).Wij hebben haar ervaren als een zeer betrokken, enthousiast en collegiaal lid van onze raad.

portret Lorike Hagdorn

Op zoek naar de balans tussen welzijn en welvaart, met een warm hart voor duurzaamheid, was zij een waardevolle collega, een doorpakker, resultaatgericht. Zij hield ons scherp en inspireerde ons.

Lorike werkte aan een advies over de effectieve en doelmatige inzet van rijksmiddelen voor mobiliteit en hoe daarbij kansen voor duurzaamheid kunnen worden benut. Zij was als een vis in het water bij complexe en strategische vraagstukken.

Lorike Hagdorn was hoogleraar logistieke netwerken aan de Vrije Universiteit Amsterdam, Faculteit Economie en Bedrijfskunde, commissaris en toezichthouder bij enkele bedrijven waaronder voorzitter van de Raad van Commissarissen Evides Waterbedrijf. In de periode 2009-2015 was zij verbonden aan TNO als achtereenvolgens managing director mobiliteit en directeur strategie.

Wij zullen haar gepassioneerde inzet missen.