Verkenning technologische innovaties in de leefomgeving

Op 23 januari 2015 brengt de Rli zijn ‘Verkenning technologische innovaties in de leefomgeving’ uit. Uitgangspunt voor de verkenning is de vraag welke gevolgen technologische innovaties hebben op de leefomgeving met als invalshoek gezonde voeding, efficiënte mobiliteit en slimme gebouwen. De raad komt met vijf beleidsvragen waarover de overheid zich met urgentie zou moeten buigen.

foto technologie

Over de verkenning

Drones, 4D printen, synthetische biologie, kunstmatige intelligentie, het zijn enkele voorbeelden van technologische innovaties op het gebied van gezonde voeding, efficiënte mobiliteit en slimme gebouwen die onze leefomgeving gaan veranderen. De technologische ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op. In de toenemende complexiteit van onze samenleving hangen toepassingen van technologieën steeds meer met elkaar samen. De raad ziet een nieuwe dynamiek in technologische ontwikkelingen ontstaan en een intensievere wisselwerking tussen technologie en samenleving. De overheid en samenleving komen voor nieuwe uitdagingen te staan. Wat betekent dit voor de rol van de overheid?

Voor meer informatie over de verkenning kunt u contact opnemen met Lianne Doeswijk, projectleider,  e-mail: lianne.doeswijk@rli.nl

Op 30 januari 2015 organiseert de Rli in Media Plaza in Utrecht de conferentie ‘Connecting the dots: Acceleration, breakthroughs and co-creation in food, mobility and buildings’ waarin de resultaten van de verkenning worden gepresenteerd en bediscussieerd.

Uitnodiging conferentie 'Connecting the Dots' 30  janauri 2015 (last call)

De raad nodigt u uit om deel te nemen aan de conferentie ‘Connecting the dots’ en daagt u uit kritisch te zijn. Hoe gaan we de wisselwerking tussen technologie en onszelf verder vorm geven? Welke vragen zijn urgent vanwege de benodigde aanpassingen in de wereld van morgen? Denk en discussieer mee over de betekenis van nieuwe technologieën voor onze leefomgeving!

Meer dan 250 mensen hebben zich al aangemeld voor de conferentie. Wilt u zeker zijn van een plaats? Registreer dan nu via de Rli-website. Er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar!

Programma en sprekers

Secretaris-generaal Maarten Camps neemt namens de minister van Economische Zaken de verkenning in ontvangst en zal zijn eerste reactie geven. Een aantal vooraanstaande denkers en innovatoren geven hun visie en gaan met de deelnemers in debat. De keynote sprekers zijn Prof. Carlota Perez (London School of Economics), Prof. Kent Larson (Massachusetts Institute of Technology), Dr André Kuipers (European Space Agency), Prof. Jaap Seidell (VU University  Amsterdam) en Bryant Walker Smith (Stanford Law School). De dagvoorzitter van de conferentie  is  Prof. Peter-Paul Verbeek (University of Twente). 

Doe mee en schrijf u nu in voor de conferentie!

De conferentie is Engelstalig, deelname is gratis.

Meer informatie en registratie

De conferentie vindt plaats op vrijdag 30 januari 2015 in Media Plaza, Utrecht. Voor registratie en meer  informatie klik hier

Programma

Sprekers en dagvoorzitter  

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michiel de Vries e-mail: tech_study@rli.nl