Energieadvies 2050 – Video impressie eerste consultatiebijeenkomst 24 maart 2015

De eerste consultatiebijeenkomst om ideeën en visies te vernemen voor het ‘Energieadvies 2050’ heeft op 24 maart plaatsgevonden. De compilatievideo van deze middag staat nu online. Vertegenwoordigers van overheden, maatschappelijke organisaties, (lokale) energieorganisaties, kennisveld, bedrijfsleven en Ngo’s gingen met elkaar en de raad in gesprek over de transitie naar een volledig duurzame energievoorziening in 2050. Hoe ziet duurzame energievoorziening er in 2050 uit? Hoe kunnen we daar komen? Wat zijn de onzekerheden en waar liggen de kansen?

foto deelnemers zijn met elkaar gesprek

Het was een inspirerende bijeenkomst die veel waardevolle inzichten opleverde. De uitkomsten van de bijeenkomst neemt de raadscommissie, die het advies voorbereidt, mee in zijn gedachtevorming.

Meedoen?

De raad organiseert verschillende consultaties met maatschappelijke stakeholders. De tweede bijeenkomst vindt plaats op 19 mei in Den Haag. Binnenkort komt de uitnodiging hiervoor op de Rli-website en wordt de uitnodiging verspreid via sociale media.

Het is ook mogelijk om via de website mee te denken over hoe we tot een volledig duurzame energievoorziening in 2050 kunnen komen. U kunt uw ideeën, gedachten of visie hierover insturen tot 1 juni 2015.

Bekijk de compilatievideo van de consultatieronde

Lees meer over het Energieadvies 2050 en hoe u kunt reageren

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Folmer de Haan, projectleider, f.w.dehaan@rli.nl