Aanpak advies over landschapsontwikkeling – Uitnodiging voor ontwerpbureaus

Uitnodiging Challenge voor ontwerpbureaus - Een advies over landschap, met daarbij het verkennen van de toekomst, vraagt om een creatief proces. De raad vraagt daarom inbreng aan diverse partijen. De raad organiseert daartoe Challenges voor universiteiten en academies voor bouwkunst en ontwerpbureaus.

 

Luchtopname van het havengebied van Amsterdam gezien vanuit de richting van Halfweg met op de voorgrond de Spaarnwouderdijk

De raad zal in dit advies de verandering in het landschap over een lange periode bekijken: terugblikken op ontwikkelingen in het landschap van 1950 tot nu en vooruitblikken naar 2070. Het terugblikken geeft zicht op hoe het landschap in enkele generaties veranderde en ondersteunt bij het verkennen van toekomstige veranderingen in het landschap.

De raad nodigt ontwerpbureaus voor landschapsarchitectuur en stedenbouw uit om beelden te presenteren van het landschap in 2070 en om hun visie te geven over welke ontwikkelingen en onzekerheden bepalend (zullen) zijn voor de vorming van het landschap en over welke rol overheden kunnen en moeten spelen. Geïnteresseerde ontwerpbureaus kunnen zich voor 9 december 2015 aanmelden door een korte beschrijving van hun visie op deze opgave te geven. De raad selecteert maximaal zes ontwerpbureaus voor deze Challenge. Op 7 april 2016 worden de bevindingen gepresenteerd aan de raad. Parallel wordt er een Challenge georganiseerd voor universiteiten en academies. Ook deze deelnemers zullen op 7 april 2016 hun resultaten presenteren. De resultaten uit de Challenges worden gebruikt bij het formuleren van het advies.

Voor meer informatie over het advies en de Challenge kunt u contact opnemen met Yvette Oostendorp, projectleider,via yvette.oostendorp@rli.nl

Lees meer over het advies, de Challenge, en wijze van aanmelding