Logistiek rondzingen

Nicole van Buren

De presentatie van het Rli-advies Nederlandse logistiek 2040:designed to last, vandaag live te volgen via de sociale media. Wie dat mij, als projectleider van dit advies, aan de start van het traject had verteld, had ik uitgelachen. Hoe interessant is logistiek eigenlijk?

Dat onze economie alleen maar kan functioneren door die logistieke sector, daar ben ik inmiddels van overtuigd. Dat maakte het meteen ook een prachtig adviesonderwerp voor een integrale adviesraad. Immers logistiek kan en moet een verbindend element zijn tussen sectoren.  Het werd daarmee een ongelofelijk interessant project. Ondanks de crisis, zijn er  bedrijven die geloven in de toekomst, zij zijn volop bezig om te verduurzamen. De raad sprak met bedrijven, kennisinstellingen, ngo’s en overheden. We hielden ronde tafels en zetten onderzoeken uit. Mensen kwamen met ideeën en innovatieve oplossingen voor de toekomst. Wij werden enthousiast,  en zagen volop kansen voor de logistiek in de circulaire economie. Er zijn bedrijven die de circulaire economie omarmen en duurzaam en concurrerend zijn. Op het symposium Nederlandse logistiek 2040: designed to last, zal Marike van Lier Lels, de voorzitter van de raadscommissie, het advies, in een notendop, aan u presenteren. Daarna zal het bedrijfsleven u meenemen in hun verhalen over logistiek en de circulaire economie.

Waar ik energie van kreeg, waren de gesprekken met jongeren. Zij zijn het, die straks onze toekomst gaan vormgeven. Zij hebben er zin in, en zien die circulaire economie wel zitten. Ook het belang van de logistiek hierin, daar zijn ze van overtuigd. Zonder hen kan dit symposium daarom ook niet plaatsvinden. Wij hebben er voor gekozen om hen tijdens het symposium een prominente plek te geven:, als social reporter team dat de middag verslaat, als vragenstellers op het podium en als twitteraars in de zaal. Sociale media, ik ben ervan overtuigd, je kunt er niet omheen. In een circulaire economie, dé manier om informatie te recyclen en over de wereld te verspreiden. Ook als u niet aanwezig kunt zijn; het advies en de commentaren zijn te volgen, op het moment zelf, maar ook na afloop. Ik hoop dat u net zo enthousiast wordt als ik over logistiek en de circulaire economie. U kunt ook deelnemen door mee te twitteren met #designed2last