Uitnodiging lancering vernieuwde versie van De GedragsToets

Op 4 maart 2015 lanceert de Rli de verbeterde versie van de ‘De GedragsToets' en draagt de raad de toets officieel over aan het Behavioural Insights Netwerk Nederland, een netwerk waarbij alle ministeries zijn aangesloten. Een jaar geleden, heeft de Rli het advies ‘Doen en laten, effectiever beleid door mensenkennis’ en de bijbehorende GedragsToets gepresenteerd en aangeboden aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu (IenM) Wilma Mansveld. Afgelopen jaar is er veel gebruik gemaakt van deze toets. Op verzoek van de ministeries IenM en EZ heeft de Rli een tweede en verbeterde versie van De GedragsToets ontwikkeld.

foto van het spel

De Gedragstoets helpt beleidsmakers om inzicht te krijgen in welke gedragsbepalende factoren een rol spelen bij het ontwikkelen van milieubeleid. Spelenderwijs worden inzichten vertaald naar mogelijke aanpakken voor de beleidsopgave en ideeën voor instrumenten. De toets bestaat uit een spel van 130 kaarten en wordt ondersteund met een online companion app. Het kan gespeeld worden met 3 tot 6 personen, bij voorkeur onder begeleiding van een ervaren spelleider die de spelregels kent en kennis heeft van gedrag. De bijbehorende digitale companion app helpt spelers bij  het doorlopen van de toets,biedt uitleg en helt de spelresultaten samen te vatten. De companion app bevat ook een introductievideo.

Uitnodiging

De lancering en overdracht van De GedragsToets 2.0 vindt plaats op 4 maart 2015 van 14.00-17.00 uur in New Babylon Meeting Center, Den Haag, vlak naast Den Haag CS.

Na een korte presentatie van de de GedragsToets wordt de toets symbolisch overgedragen aan Guido Biessen (Loco Secretaris-Generaal van het Ministerie van Economische Zaken). Daarna kunnen de aanwezigen deelnemen aan een werksessie waarin de toepassingsmogelijkheden en het gebruik van de Gedragstoets worden besproken.

Wilt u deze bijeenkomst bijwonen, dan kunt u zich via deze uitnodiging aanmelden. (Pdf, 355 Kb)

Lees meer over het advies ‘Doen en laten, effectiever milieubeleid door mensenkennis’

Bekijk de video met een introductie op De GedragsToets

Bekijk de companion app

Voor meer informatie over het spel kunt u contact opnemen met Erik Schmieman, projectleider, erik.schmieman@rli.nl tel. 06 1536 9337.