Lancering en overdracht van 'De GedragsToets 2.0'

Op 4 maart 2015 heeft de Rli de vernieuwde versie van ‘De GedragsToets' gelanceerd en de toets officieel overgedragen aan het Behavioural Insights Netwerk Nederland, een netwerk waarbij alle ministeries zijn aangesloten. Marjolijn Demmers, Rli-raadslid, overhandigde de toets aan Guido Biessen (Loco Secretaris-Generaal van het Ministerie van Economische Zaken).

foto officiele aanbieding GedragsToets

De GedragsToets

Een jaar geleden, heeft de Rli het advies ‘Doen en laten, effectiever beleid door mensenkennis’ en de bijbehorende GedragsToets aangeboden aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu (IenM) Wilma Mansveld. De Gedragstoets helpt beleidsmakers om inzicht te krijgen in welke gedragsbepalende factoren een rol spelen bij het ontwikkelen van milieubeleid. Spelenderwijs worden inzichten vertaald naar mogelijke aanpakken voor de beleidsopgave en ideeën voor instrumenten. Afgelopen jaar is er veel gebruik gemaakt van deze toets. Op verzoek van de ministeries IenM en EZ heeft de Rli een tweede en verbeterde versie van de GedragsToets ontwikkeld.

Image removed.

De GedragsToets bestaat uit een spel van 130 kaarten en wordt ondersteund met een online companion app. Het kan gespeeld worden met 3 tot 6 personen, bij voorkeur onder begeleiding van een ervaren spelleider die de spelregels kent en kennis heeft van gedrag.  De bijbehorende digitale companion app helpt de spelers bij het doorlopen van de toets, biedt uitleg en helpt de spelresultaten samen te vatten. De companion app bevat ook een introductievideo.

Lees meer over het advies ‘Doen en laten, effectiever milieubeleid door mensenkennis’

Bekijk de video met een introductie op De GedragsToets

Bekijk de companion app

Voor meer informatie over het spel kunt u contact opnemen met Erik Schmieman, projectleider, erik.schmieman@rli.nl tel. 06 1536 9337.